ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика26/11/2020

ВАСИЋ: ПДП ВИДИ СТАНИВУКОВИЋА КАО СТЕПЕНИЦУ ЗА РУШЕЊЕ РЕПУБЛИЧКЕ ВЛАСТИ

 

БАЊАЛУКА, 26. НОВЕМБРА /СРНА/ - Члан Главног одбора СНСД-а Рајко Васић рекао је да се плаши да ће ПДП искористити и одбацити новоизабраног градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и додао да Бањалука ни у чему неће бити закинута, али да ће проласком времена губити због двојности власти.

 

Васић сматра да ПДП није кандидовао Станивуковића јер жели боље Бањалуци, него га виде као степеницу за рушење републичке власти.

"ПДП ради све против Републике Српске. Изашли су из власти са СНСД-ом зато што су против Српске. Дали су порезе, довели су полицију пред предају, Станивуковић је ту једна степеница", рекао је Васић за АТВ.

Он је додао да није оптимистичан што се тиче политичке будућности Станивуковића.

"Ушао је у политику на неколико споредних врата. Формирао неколико представа о себи које нису повољне. У старту је створио отпор према себи у Бањалуци, који је већи од ових који га подржавају", навео је Васић.

Он је оцијенио да ће се то Станивуковићу осветити у будућности.

"Он је сада почео да србује, али то се не може избрисати. Људи памте симболе, како некога доживе у кратком времену, почетку, они се тешко одричу те слике. Ја се бојим да ће ПДП њега искористити и одбацити", додао је Васић.

Он сматра да ће Бањалука платити свој избор због двојности власти градоначелника и скупштинске већине.

Према његовим ријечима, Бањалука ни у чему неће бити закинута, али проласком времена у тој двојности власти она ће губити.

Васић је рекао да ће многе ствари бити заустављене, додајући да бираче то не занима и да они неће ни примијетити да Бањалука нешто није добила.

"Заустављање гријања се неће догодити. Али, због притиска са ситуацијом корона, кризе, поштовања свих процедура и закона може се догодити да Бањалука не добије средства која би иначе добила од Републике Српске. Као што ће се десити и у другим општинама, без обзира ко је побиједио. Двојност власти, градоначелника и одборничке већине ће успоравити многе одлуке, функционисаће само оно што је нужно", рекао је Васић.