ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура16/01/2021

ДРУГА САМОСTАЛНА ИЗЛОЖБА ФОTОГРАФА ДРАГАНА ЂУКИЋА

 

БИЈЕЉИНА, 16. ЈАНУАРА /СРНА/ - У угљевичком Центру за културу "Филип Вишњић" вечерас ће бити отворена друга самостална изложба младог фотографа из Угљевика Драгана Ђукића под називом "Женски портрет у природи", која је и хуманитарног карактера.

 

У поднаслову изложбе је и акција "Подржимо дјетињство", коју организују Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце "Мрвице" у Републици Српској и Удружење жена "Рудар" Угљевик с циљем прикупљања средстава за куповину медицинске опреме за неонатолошко одјељење Универзитетске болнице у Фочи.

"Акцију организујемо заједнички", рекао је Ђукић Срни и додао да ће љубитељи фотографије имати прилику да у наредних 20 дана учествују у акцији и посјете изложбу.

Планирано је да вечерас, у 18.00 часова, испред Центра за културу буде постављена кутија за прикупљање новца за набавку опреме за болницу у Фочи.

Главни мотив изложбе је жена представљена у пуној величини или је фотографисана биста жене у природном окружењу, а други мотив Ђукићевих фотографија јесте природа која појачава укупан естетски доживљај.