ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет16/01/2021

НАСТАВЉА СЕ ПОТРАГА ЗА ПРЕЖИВЈЕЛИМА, ДЕСЕТИНЕ ИСПОД РУШЕВИНА

 

ЏАКАРТА, 16. ЈАНУАРА /СРНА/ - Спасиоци покушавају да пронађу преживјеле након што је снажан земљотрес на острву Сулавези у Индонезији усмртио десетине људи, док их је више стотина повријеђено, а велики број је заробљен испод рушевина зграда.

 

Најмање 45 људи погинуло у земљотресу магнитуде 6,2 степена Рихтерове скале који је јуче погодио острво, што је изазвало панику међу становницима.

Спасилачке и операције потраге настављене су и током ноћи када је извучено више десетина тијела испод рушевина у граду Мамуџу, у провинцији Западни Сулавези.

У овом граду од око 110.000 становника једна болница је потпуно сравњења са земљом, а тржни центар је у рушевинама.

Авиони и чамци крцати храном и осталим хитним потрепштинама пристижу док су хиљаде људи, који су остали без крова над главом, похрлили у импровизована склоништа.

"Потребно нам је више опреме за спасилачке напоре", рекао је Али Рахман, шеф локалне агенције за катастрофе, те додао да је сада фофус на потрази за преживјелима, пренио је АФП.

Власти нису дале податак о броју становника који би и даље могли бити заробљени под рушевинама, укључујући болницу која се срушила са више десетина пацијената и особља.

Власти су данас саопштиле да су извукле осам тијела испод зграде, док је пет чланова осмочлане породице пронађено мртво у рушевинама њихове куће.