ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана17/02/2021

УСВОЈЕНА ИНФОРМАЦИЈА О ПОДНОШЕЊУ ИЗВЈЕШТАЈА ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА

 

БАЊАЛУКА, 17.ФЕБРУАРА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске усвојила је Информацију у вези са захтјевом за подношење извјештаја високог представника о спровођењу цивилне имплементације мировног споразума у БиХ за период 1995-2020. године, коју је предложио Клуб посланика СНСД-а.

 

Усвојени су и закључци Клуба СНСД-а, којим Народна скупштина Републике Српске тражи од високог представника у БиХ да сачини и у року од 90 дана овој институцији достави на разматрање извјештај о прогресу у имплементацији мировног споразума у БиХ за период 1995-2020. године.

Народна скупштина усвојила је и закључак у коме се наводи да је чланом 2 тачка 1 став Ф Анекса 10 Општег оквирног споразума за мир у БиХ прописано да ће високи представник у вези са задацима који су наведени у споразуму извјештавати периодично о напретку у спровођењу мировног споразума УН, ЕУ, САД, Русију и друге заинтересоване владе, стране и организације.

Закључци ће ступити на снагу наредног дана од дана објављивања у "Службеном гласнику Републике Српске". /наставиће се/мис/бон/да