ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана17/02/2021

УСВОЈЕН НАЦРT ЗАКОНА О СTУДЕНTСКОМ СTАНДАРДУ

 

БАЊАЛУКА, 17. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске усвојила је вечерас Нацрт закона о студентском стандарду чији је циљ стварање једнаких услова и шанси за студенте у Српској.

 

Посланици су усвојили Нацрт закона о студентском организовању којим је предвиђено да су студентска представничка тијела и студентске организације дужне да у року од 30 дана од дана избора новог руководства доставе податке ресорном министарству ради уписа у регистар.

У дану за гласање усвојен је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о сточарству којим су прецизније дефинисани циљеви развоја сточарске производње у Републици Српској.

Усвојени су буџет Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске за ову годину, предложен у износу од 2.499.927 КМ, као и Програм послова премјера и оснивања катастра непокретности од 2021. до 2025. године којим је предвиђено континуирано укњижавање непокретности у јединствену евиденцију о непокретностима, а посебно пословног сектора, што ће бити доступно онлајн.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је одлуку о прихватању задужења Републике Српске према Међународном фонду за развој пољопривреде /ИФАД/ по пројекту развоја сеоског предузетништва и пољопривреде којом је предвиђено задужење до 4.724.800 евра.

Усвојена је одлука о прихватању задужења Републике Српске код Свјетске банке - Међународне банке за обнову и развој за Пројекат опоравка и подршке фирмама, пословним субјектима којим је предвиђено задужење од 22.400.000 евра.

Посланици су усвојили и одлуку о прихватању задужења Српске од 30 милиона евра према Свјетској банци - Међународној банци за обнову и развој за прву фазу Програма интегрисаног развоја коридора ријека Саве и Дрине уз кориштење вишефазног програмског приступа, те одлуку о плану парцелације за ауто-пут Бањалука - Приједор по скраћенм поступку.

Усвојена је и Декларација о заштити ријека у Републици Српској, а након гласања окончана је 14. редовна сједница Народне скупштине Републике Српске.