ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана18/02/2021

ЗАВРШЕНА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА, ПОСЛИЈЕ ПАУЗЕ РАДНИ ДИО ИЗБОРНОГ САБОРА

 

БЕОГРАД, 18. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Храму Светог Саве на Врачару завршена је Света архијерејска литургија, а владике ће послије паузе сићи у крипту Храма гдје ће се почети радни дио Светог архијерејског сабора за избор новог патријарха Српске православне цркве /СПЦ/.

 

Литургију је служио Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, који је у бесједи захвалио онима који су учествовали у почетку молитвеног сабрања на Светој литургији.

"Овим смо уведени у Сабор, а ми ћемо послије, архијереји, да наставимо засједање", рекао је у бесједи владика Хризостом, који је и предсједавајући Светим архијерејским синодом.

Он је истакао да је овај архијерејски сабор јединствен и историјски, јер се први пут одржава под сводовима Храма Светог Саве на Врачару.

"Нека Господ и молитвама услиши наше молитве, да нам буде срећан и благословен Архијерејски сабор, да буде израз јединства, саборности наше светосавске цркве.

Нека нас Свети Сава својим молитвама и сви свети српски из рода нашега данас инспиришу са Духом светим, да дјелујемо на добробит, јединство и саборност наше цркве", поручио је владика Хризостом.