ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво27/02/2021

НА ТУРНИРУ "МИКА 2020" ОВОГ ВИКЕНДА 24 ЕКИПЕ

 

ПРЊАВОР, 27. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Прњавору се овог викенда одржава Међународни рукометни турнир "Мика 2020" на коме учествују 24 клуба из земаља региона.

 

Турнир се одржава у организацији Рукометног клуба "Слога", чији је предсједник Владо Шљивић рекао Срни да турнир прераста у традицију, чувајући успомену на Мирослава Мику Микеревића, који је прије смрти највише допринио развоју овог спорта у Прњавору.

"Наредне године када славимо пет деценија постојања поставили смо пред себе веће задатке, један од њих је да покушамо освојити Другу лигу како бисмо ушли у виши ранг такмичења", навео је Шљивић, који је и предсједник Организационог одбора турнира.

Генерални покровитељ турнира је општина Прњавор. Начелник Дарко Томаш рекао је након званичног отварања да број окупљених екипа довољно говори о значају турнира, пријатељским везама које је клуб из Прњавора успоставио са клубовима у окружењу.

Он је навео да је то лијепа манифестација коју треба наставити одржавати, те додао да у томе неће изостати подршка општине.

За данас су на овом, седмом међународном рукометном турниру, предвиђена такмичења за 12 екипа у категорији дјечака узраста 2005. и 2006. годиште, док су сутра на распореду утакмице за 12 клубова у категорији 2007. и 2008. годиште.

Мирослав Микеревић ће остати запамћен по томе што је у априлу 1992. године спасио 38 српских војника заробљених у војном објекту "Рабић" код Дервенте без употребе силе, метка или жртве, за шта је одликован највишим војним признањем Републике Српске, орденом Милана Тепића.