ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона05/03/2021

ДОНИРАНО 120 СЕРОЛОШКИХ ТЕСТОВА

 

БРЧКО, 5. МАРTА /СРНА/ - Привредник и хуманиста из Њемачке Мирослав Којадиновић уручио је данас 120 серолошких тестова за вирус корона шефу Одјељења за здравство у Влади Брчко дистрикта Сеаду Шадићу.

 

Којадиновић је рекао да су тестови донација компаније "Доматек", чији је сувласник, и да на овај начин жели да допринесе у борби против ове опаке болести у дистрикту.

"Tестови су производ њемачке компаније `Доматек`, а циљ им је брзо откривање вируса корона", појаснио је Којадиновић.

Шадић је у име Владе Брчко дистрикта захвалио Којадиновићу, као и свима коју утичу на превенцију борбе против пандемије у овој локалној заједници.

"Посебно ме радује помоћ здравственом систему, а вјерујемо да ће се комуникација са Којадиновићем наставити и у наредном периоду", рекао је Шадић и додао да ће тестови бити прослијеђени здравственим радницима у Брчком.

Посланик у Скупштини Брчко дистрикта Урош Војновић, иницијатор ове донације, рекао је да су од 2012. до 2016. године имали несебичну помоћ од Којадиновића и да му је драго што се наставља сарадња са тим хуманистом.

Стручни сарадник за медицинска питања у компанији "Доматек" Желимир Нешковић рекао је да ће ови брзи тестови помоћи када је у питању инфективност хроничног карактера код тестираних.

Којадиновић је данас донирао Дому здравља Лопаре апарат за брзо тестирање антигена на вирус корона вриједан 15.000 КМ.