ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика04/12/2021

ПОДРШКА МИЛАНОВИЋЕВОЈ ИЗЈАВИ ДА ЈЕ ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК - ПРЕВАРА

 

БАЊАЛУКА, 4. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да подржава изјаву предсједника Хрватске Зорана Милановића у којој је навео да је високи представник у БиХ превара, јер се фактички ради о колонијалној управи у БиХ.

 

"Ми у Републици Српској говоримо већ 20 година да је то превара и блеф. Они блефрају и глуме са становишта своје снаге и то остаје. БиХ је једина колонија у Европи", рекао је Додик данас на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Додик је навео да се Кристијан Шмит представља да је високи представник, а није, те поставио питање шта је то него превара.

"Високи представници који су као имали нека овлаштења кршили су Дејтонски споразум и Устав БиХ и варали овдје. Када су дата бонска овлаштења онда су рекли да је то блеф, а високи представник тог времена Карлос Вестендорп је рекао да ово није у складу са Дејтоном, а они нама то гурају овдје 20 година", подсјетио је Додик.

Додик је рекао да БиХ може да има шансу ако се обезбиједе неутрални услови за договоре конститутивних народа.

"Ако тога нема, никакви специјални изасланици или типови, коју су бацали бомбе на Србе сада и долазе нама да сију демократију, не могу ништа више овдје да ураде", поручио је Додик.