ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет14/01/2022

ПУТИН ОПЕТ У ПРЕДНОСТИ - САНКЦИЈЕ ЈЕДИНИ ОДГОВОР

 

ВАШИНГТОН, 14. ЈАНУАРА /СРНА/ - Амерички портал "Хил" процјењује да руски предсједник Владимир Путин има иницијативу у преговорима са САД и Западом, те да би САД могле као одговор увести незабиљежене санкције Русији и покушати да зауставе свакодневни живот.

 

У тексту се наводи да Путин опет побјеђује у актуелним преговорима са Америком и процјењује да је зато могуће да Запад одбије руске захтјеве и наметне нове санкције Русији, и то "далекосежне, какве САД до сада нису покретале".

Коментатор Аврахам Шама оцјењује да ће Путин успоставити руско присуство у Украјини, Бјелорусији и Казахстану, али да ту неће стати, те да ће у међувремену добити још више симпатизера код куће и међу америчким конкурентима у свијету.

"Хил" наводи да САД никада неће пристати на то да простор бившег СССР-а буде руска сфера утицаја и да Руси одлучују о одбрамбеним и другим политикама, али да чињеница да Путин може позвати на разговоре партнере САД и НАTО-а са таквим захтјевом на столу говори да има предност.

У тексту се процјењује да би америчке санкције могле укључивати и "проширени кибернетички напад" на руске системе ваздушног и копненог превоза, комуникације, укључујући интернет, радио и телевизију.

Кибернетички напади могли би се односити и на банкарство и тржишта капитала, енергију, те на све виталне тачке значајне за функционисање државе, јер САД имају сајбер арсенал способан да изведе такав напад и "заустави живот у Русији".

Аутор текста на овом порталу, намијењеном прије свега америчким политичким структурама, критикује америчке савезнике из НАTО-а, уз оцјену да је њихов циљ само "контрола штете коју Путин може нанијети".