ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/01/2022

ДОНИЈЕТИ НОВИ ЗАКОН О ЕСТРАДНОЈ ДЈЕЛАТНОСТИ

 

БАЊАЛУКА, 18. ЈАНУАРА /СРНА/ - На састанку министра просвјете и културе Наталије Тривић и представника Удружења "Естрада Републике Српске" договорено је да ће бити обављене консултације са естрадним радницима и умјетницима да би се припремиле идеје и приједлози значајни за доношење новог закона о естрадној дјелатности.

 

Тривићева је рекла да ће ово удружење, након консултација и прикупљања приједлога, предложити ресорном министарству своје представнике у интерресорној радној групи која ће припремити нови закон.

"На основу тог закона ће се побољшати статус естрадних радника и умјетника и прецизније дефинисати положај овог удружења, које је носилац јавних овлаштења у области естрадне дјелатности", рекла је Тривићева.

Из ресорног министарства је саопштено да је Тривићева данас у свом кабинету у Бањалуци разговарала са предсједником Удружења естрадних радника и естрадних умјетника Републике Српске "Естрада Републике Српске" Мирославом Јањанином о сарадњи и изазовима са којима се суочавају у току пандемије вируса корона те о плану и програму рада ове организације у 2022. години.

Удружење естрадних радника и естрадних умјетника Републике Српске "Естрада Републике Српске" основано је у складу са Законом о естрадној дјелатности Републике Српске као носилац јавних овлаштења у области естрадне дјелатности и добило је статус репрезентативног струковног удружења у култури.