ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет18/01/2022

ВОЛОДИН: АЛИЈАНСА ЖЕЛИ ДА ОКУПИРА УКРАЈИНУ

 

МОСКВА, 18. ЈАНУАРА /СРНА/ - Спекулације у вези са наводним плановима Москве да изврши инвазију на Украјину дио су кампање информисања у корист напредовања НАТО-а ка Украјини, изјавио је предсједавајући руској Државној думи Вјачеслав Володин.

 

"Све ово може да се сматра кампањом информација у вези са напредовањем НАТО-а ка Украјини. Савјетници и инструктори Алијансе су већ тамо и сада размишљају о томе како да оправдају размјештање снага. Другим ријечима, НАТО жели да окупира Украјину", рекао је Володин.

Према његовим ријечима, ситуација у вези са Украјином се у посљедњих неколико мјесеци више чини као хистерија.

"Стејт департмент покушава да застраши цијели свијет причом о наводној руској инвазији. Очигледно је да Вашингтон покушава да оправда своју експанзију и напредовање НАТО-а ка руским границама", истакао је Володин.

С тим у вези, Володин је нагласио да је у данашње вријеме за посланике Државне думе кључно да одрже контакте са парламентима других земаља.

Волидин је напоменуо да је задатак посланика да спријече "ужасну трагедију", којој је свијет ближи него икад, јавио је ТАСС.

"Стога, морамо да свим парламентима скренемо пажњу на ову идеју, како би могли да схвате своју одговорност и разумију како би се ово могло завршити. Русија може да омогући прикладан одговор, али ће то, очигледно, резултирати посљедицама", упозорио је Володин.