ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија18/01/2022

МАЂАРСКА ПАРTНЕР НА МОСTАРСКОМ САЈМУ, САРАДЊА СА "ВИЗ ЕРОМ"

 

МОСTАР, 18. ЈАНУАРА /СРНА/ - Премијер Херцеговачко-неретванског кантона Невенко Херцег разговарао је са амбасадором Мађарске у БиХ Кристијаном Пошом о овогодишњем Међународном сајму привреде у Мостару чији ће земља партнер бити Мађарска и о уласку нискотарифнe авиокомпанијe "Виз ер" на Аеродром у Мостару.

 

Мостарски сајам ће, након двогодишње паузе узроковане пандемијом ковида 19, наставити са радом, саопштено је из Владе ХНК-а.

Херцег је рекао да је кроз споразум са градом Мостаром договорено усмјеравање готово осам милиона КМ кантоналних буџетских средстава у развој Аеродрома у Мостару.

"За успостављање сарадње са `Виз ером` неопходно је отклонити одређене техничке баријере и управо ће им ова средства олакшати тај важан посао за наш будући туристички замах и развој ваздушне саобраћајне повезаности Мостара и важних европских одредишта, како кроз пословну сарадњу са Мађарском, тако и са другим нискотарифним авиокомпанијама", поручио је Херцег.

Поша је рекао да мађарски привредници у Мостар долазе са циљем проналаска нових могућности за заједничка улагања и разне облике техничке и трговинске сарадње.

"Биће представљена мађарска туристичка понуда. Наша земља, заједно са овдашњом локалном заједницом, градом и Кантоном тражи начине успостављања ваздушних линија односно уласка `Виз ера` на простор Аеродрома Мостар", рекао је Поша.