VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana11/01/2018

SAGLASNOST NA ODGOVORE NA PITANjA IZ UPITNIKA EVROPSKE KOMISIJE

 

BANjALUKA, 11. JANUARA /SRNA/ - Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o radu radnih grupa za evropske integracije u domenu tehničke finalizacije odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

 

Vlada je saglasna sa tehnički finalizovanim odgovorima na 6, 13. i 48. pitanje iz Upitnika Evropske komisije, a koja su sadržana u Poglavlju 31 – Spoljna, bezbjedonosna i odbrambena politika.

Vlada Republike Srpske je saglasna da se odgovori upute na prevođenje, te zahtijeva da se nacrti prevedenih odgovora dostave na verifikaciju Vladi Republike Srpske prije njihovog upućivanja Evropskoj komisiji, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Na današnjoj sjednici Vlada je proglasila 14. januar neradnim danom.

Na taj dan u Republici Srpskoj neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća, ustanove i drugi koji Novu godinu obilježavaju po julijanskom kalendaru.

Vlada Republike Srpske donijela je Plan poslova premjera i osnivanje katastra nepokretnosti za 2018. godinu, koji je izrađen u skladu sa Programom poslova premjera i uspostavljanja katastra nepokretnosti za period 2016-2020. godine.

Planom za 2018. godinu predviđena je implementacija razvojnih programa, od osnovnih geodetskih radova, premjera i održavanja postojećih katastarskih evidencija i katastra komunalnih uređaja, kartografije, razvoja i održavanja geoinformacionog sistema i infrastrukture geoprostranih podataka.

Planirani su i imovinsko-pravni poslovi, modernizacija propisa iz oblasti premjera, katastra i imovinsko-pravne oblasti, upravljanje ljudskim resursima, unutrašnje i spoljne komunikacije i e-uprava i postupak ekspropijacije nekopretnosti za izgradnju kapitalnih objekata od opšteg interesa, navodi se u saopštenju.

Vlada je danas utvrdila opšti interesa za izgradnju sistema za navodnjavanje Trebinjskog polja i vodozahvata za Zupce u Trebinju, te opšti interes za uređenje toka rijeke Drine u projektu sprečavanja poplava na području Semberije.