VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/01/2018

U PONEDJELJAK MASOVNIJA OKUPLJANjA RADNIKA "HIDROGRADNjE"

 

SARAJEVO, 12. JANUARA /SRNA/ - Grupa radnika "Hidrogradnje" danas se okupila pred zgradom Vlade Federacije BiH /FBiH/ u Sarajevu, zahtijevajući razgovore sa nadležnima o neisplaćenim platama i rješavanju statusa za 270 radnika ovog preduzeća koji treba da idu u penziju, a pošto je reakcija Vlade izostala, za ponedjeljak, 15. januar, najavili su masovnije okupljanje na istom mjestu.

 

Jedan od bivših radnika "Hidrogradnje" Esmir Arifić podsjeća da je Vlada 30. septembra donijela odluku kojom je proglašen stečaj u ovom preduzeću i poslato 600 radnika na biro.

"Od tada do danas nismo dobili nijedan fening", rekao je Arifagić, precizirajući da se za početak traži rješenje problema 270 radnika koji treba da idu u penziju i isplata osam plata, dok bi ostatak bio isplaćen iz stečajne mase.

Arifagić je naveo da su predstavnici radnika "Hidrogradnje" obavili nekoliko razgovora sa savjetnikom premijera i da je poslat zahtjev svim ministarstvima da daju svoj stav i mišljenje, dodavši da do danas nije dobijen odgovor, prenosi N1.

"Čekamo da nas premijer primi i odavde nećemo otići dok ne riješimo svoja potraživanja ili ne napravimo neki dogovor", poručio je Arifagić.

On je za ponedjeljak najavio dolazak mnogo veće grupe radnika uz ocjenu da "bez pritiska nema rješenja".

"Radnika `Hidrogradnje` ima iz cijele zemlje. Pošto vidimo da nema reakcije Vlade, pozvali smo sve radnike u ponedjeljak da dođu", rekao je Arifagić.