VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo13/01/2018

U SEMBERIJI I MAJEVICI BEZ SLAVLJA NA OTVORENOM

 

BIJELJINA, 13. JANUARA /SRNA/ - Drugi najveći grad u Republici Srpskoj Bijeljina ni za doček pravoslavne Nove godine neće organizovati slavlje na trgu, kao ni susjedne opštine Ugljevik i Lopare.

 

Doček novih godina na trgovima uz muzički program, zabavu, kuvano vino i vatromet, kakav se organizuje širom Srpske i zemalja regiona, godinama već nije organizovan u Bijeljini.

Iz Gradske uprave navode da je 13.000 KM koje su bile namijenjene za proslavu tradicionalne srpske Nove godine preusmjereno dijelom za kupovinu 100 božićnih pečenica koje je Gradska boračka organizacija podijelila socijalno ugroženim porodicama.

Preostali novac će, najavili su, biti utrošen tokom proslave Pantelinskih dana u Bijeljini.

U opštini Ugljevik nema organizovanog slavlja Srpske nove godine, a građani koji slave dočekaće Novu godinu u krugu porodica. Ugostiteljski objekti radiće po ustaljenom radnom vremenu, a najavili su da je konzumacija za proslavu besplatna.

Iz Opštinske uprave podsjetili su da su i ove godine, u susret praznicima i Božiću zajedno sa Boračkom organizacijom ove podmajevičke opštine, za 297 porodica poginulih, ratnih vojnih invalida od prve do pete kategorije i nezaposlenih vojnih invalida od šeste do desete kategorije uručili po 100 KM.

Ni u opštini Lopare nema organizovanog slavlja na otvorenom. Građani će u duhu tradicije i običaja dočekati ponoć u svojim domovima, a mlađi stanovnici će ponoć dočekati u Ugostiteljskim objektima u kojima se organizuje proslava Srpske nove godine.

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Lopare za 500 članova i simpatizera tradicionalno organizuje doček u Svečanom salonu "Helvecija".