VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika13/02/2018

DODIK: SRBIJA - NAJVAŽNIJA ZEMLJA U REGIONU ZA STABILIZACIJU I MIR

 

BANjALUKA, 13. FEBRUARA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras u Banjaluci da je Srbija najvažnija zemlja u regionu za stabilizaciju i mir.

 

"Srbija obilježava Dan državnosti, dan kada je dobila prvi demokratski ustav, koji je obilježio u to vrijeme Evropu, pravničku misao i uređenje zemlje. Srbija je naša matica i naravno da je to na naki način i naš praznik", naglasio je Dodik na svečanom prijemu koji je Generalni konzulat Srbije organizovao povodom obilježavanja Sretenja - Dana državnosti Srbije.

Dodik je poželio sve najbolje svim građanima Srbije gdje god da žive.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da Srbija i Srpska obilježavaju zajedničke praznike, od kojih je jedan i Sretenje - Dan državnosti Srbije, kada je donesen prvi ustav.

"Ovo je prilika da se pošalje poruka da je srpski narod jedinstven", istakao je Čubrilović i izrazio nadu da će srpski narod sa obje strane Drine i ubuduće zajednički obilježavati praznike.

Čubrilović je izrazio i zadovoljstvo što je generalni konzul Srbije Vladimir Nikolić organizovao prijem za predstavnike privrednog, političkog i društvenog života Srpske i za sve koji žele da Srbija i Srpske što bolje sarađuju.

Nikolić je rekao da je u godini kada se obilježava Dan državnosti Srbije u Banjaluci opšta ocjena da odnosi Srpske i Srbije nikada nisu bili bolji, te naglasio da je veliki doprinos tome dao Generalni konzulat Srbije u Banjaluci.

On je izrazio zadovoljstvo što je domaćin večerašnjeg prijema u Banjaluci i poželio srećan praznik svim državaljanima Srbije.

Prijemu su prisustvovali i ministri u Vladi Srpske, predstavnici političkih partija, te ostali gosti iz privrednog i društvenog života Srpske.