VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo14/03/2018

CRNADAK I FERGUSON DANAS U POSJETI UDRUŽENjIMA U BANjALUCI

 

SARAJEVO, 14. MARTA /SRNA/ - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson posjetiće danas u Banjaluci dva udruženja koja se bave pružanjem podrške djeci i licima sa Daunovim sindromom i poteškoćama u razvoju.

 

Crnadak i Ferguson posjetiće Centar za podršku porodicama djece i lica sa poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu - Zvjezdice", a potom i Udruženje građana "Daun si i mi", čiji je rad finansijski podržao Diplomatski zimski bazar, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

U pratnji Fergusona biće i njegova supruga, član organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara Karolina Ferguson.

U prostorijama "Zvjezdica" u 10.30 časova biće održana zajednička konferencija za novinare na kojoj će osim Crnatka, Fergusona i njegove supruge učestvovati i predstavnici oba udruženja.

Centar za podršku porodicama djece i lica sa poteškoćama "Dajte nam šansu - Zvjezdice" okuplja porodice djece i lica sa poteškoćama u razvoju s ciljem traženja sistematskog i institucionalnog rješenja za pružanje pomoći porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju.

Udruženje građana "Daun si i mi" osnovali su 22. maja 2014. godine roditelji djece sa Daunovim sindromom sa osnovnim ciljem uključivanja ovih lica u sve aktivnosti društva i zajednice.