VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija14/03/2018

ĐOKIĆ DANAS NA OTVARANjU PRIVREDNE IZLOŽBE U BEOGRADU

 

BANjALUKA, 14. MARTA /SRNA/ - Ministar industrije energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić prisustvovaće danas u Beogradu zvaničnoj ceremoniji otvaranja Pete međunarodne privredne izložbe "Ekspo Rusija-Srbija 2018".

 

Đokić će otvaranju prisustvovati u 12.00 časova u Kongresnom centru hotela "Metropol palas", najavljeno je iz resornog ministarstva.

Nakon zvaničnog otvaranja i razgledanja izložbe, Đokić će u ime Vlade Republike Srpske govoriti na okruglom stolu o perspektivama saradnje u oblasti inovacija, uključujući mala i srednja preduzeća.

Cilj izložbe "Ekspo Rusija-Srbija 2018", koja traje do petka, 16. marta, je jačanje trgovinskih veza i strateškog partnerstva Srbije i Rusije, uključujući zemlje Jugoistočne Evrope.

Na izložbi će biti predstavljene različite grane industrije, kao što su građevinarstvo, energetika, tehnologije za uštedu energije, industrija nafte i gasa, mašinogradnja, metalurgija, vazdušni i željeznički saobraćaj, turizam, poljoprivredno-industrijski kompleks, prehrambena industrija, rudarstvo, visokotehnološke i inovativne grane, bankarstvo, telekomunikacije, medicina, farmacija i obrazovanje.