VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika13/03/2018

MIČEL: BEOGRAD OKOSNICA STABILNOSTI BALKANA

 

BEOGRAD, 13. MARTA /SRNA/ - SAD smatraju Srbiju jednom od najznačajnijih zemalja regiona i okosnicom stabilnosti na Balkanu, izjavio je večeras u Beogradu pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel.

 

"SAD kontinuirano podržavaju evropski put Srbije i ostvarivanje napretka u okviru briselskog dijaloga", poručio je Mičel tokom razgovora sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, koji mu je uručio reprint izjave američkog predsjednika Vudroa Vilsona koja je pod naslovom "Slavimo Kosovo kao Dan časti" objavljena u "Njujork tajmsu" u junu 1918. godine.

Dačić je tokom sastanka rekao da Srbija cijeni podršku SAD i da je zainteresovana da dobri bilateralni odnosi budu nastavljeni i u budućnosti.

"Postoji interes da se pozitivna dinamika bilateralnih odnosa razvija i u budućnosti, naročito kada se obeležava 100 godina od kada je, u znak savezništva sa Srbijom, podignuta srpska zastava na Beloj kući", rekao je Dačić.

Sagovornici su razgovarali i o regionalnoj stabilnosti, evropskom putu Srbije i nastavku briselskog dijaloga, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Mičel, koji boravi u Beogradu u okviru prve posjete regionu od kada je preuzeo aktuelnu funkciju, sutra će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerom Anom Brnabić, kao i liderima opozicije.