VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo16/04/2018

BOŽOVIĆ: UMESTO REŠENjA UBISTVA - MISTIFIKACIJA

 

PRIŠTINA, 16. APRILA /SRNA/ - Danas su navršena tri mjeseca od ubistva Olivera Ivanovića, predsjednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda"/SDP/, a počinioci još nisu otkriveni.

 

Ksenija Božović, zamjenik predsjednika SDP-a, navodi da je ubistvo obavijeno velom tajne i da se, "kako vrijeme odmiče, Ivanovićevo ubistvo iz minuta u minut mistifikuje".

"Nikom nije jasno šta radi specijalno tužilaštvo Kosova, zbog čega su istražne radnje vraćene na početak i kako to da tužilaštvo iz Kosovske Mitrovice puna dva meseca nije vodilo slučaj", ističe ona.

Neprihvatljivo je, navodi Božovićeva, da se sekretarica u SDP-u četiri puta saslušava, te da i ona sutra, drugi put, sada pred specijalnim tužiocem, mora da daje izjavu.

"Ne znam niti nam je jasno šta to novo možemo da kažemo u odnosu na već date izjave", kaže Božovićeva, optužujući pravosudne organe da ćutanjem nastoje da dodatno sve uviju u veo tajne.

Ona upozorava da SDP, kao ni Ivanovićeva porodica, do danas nema bilo kakvu informaciju o istražnim radnjama.

U znak revolta, zbog neefikasne istrage, nepoznata lica su tokom prošle noći u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici ispisala grafite sa likom Olivera Ivanovića.

"To je reakcija na ćutanje odgovornih i pokušaj da se prozove savest ljudi koji su davali ili daju garancije da će rasvetliti ubistvo Olivera Ivanovića", ocjenjuje Božovićeva.

Članovi SDP-a pokrenuli su potpisivanje peticije koja će biti predata opštini samoproglašenog Kosova i Metohije Severna Mitrovica, kojom traže da trg u Ulici kneza Lazara ili ulici Sutjeska, u kojoj je Ivanović ubijen - bude nazvan po Oliveru Ivanoviću.