VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo16/04/2018

CVIJANOVIĆ: VLADA ĆE POVEĆATI IZDVAJANjA ZA SRNU

 

BANjALUKA, 16. APRILA /SRNA/ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Novinska agencija Republike Srpske - SRNA aktivno učestvovala u svakoj fazi razvoja Srpske i da je planirano povećanje plata jedan od načina da Vlada pokaže da cijeni ono što zaposleni u Srni rade.

 

"Usmjereni smo na jačanje Srne u budućem periodu i zadovoljna sam činjenicom da sam danas sa rukovodstvom Agencije mogla da dogovorim da će Vlada povećati sredstva za ovu medijsku kuću. Stav Vlade je da to bude usmjereno prevashodno na povećanje plata", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je zahvalila zaposlenima na predanom radu i svemu što su činili zajedno sa drugim institucijama Republike Srpske da bi Srpska imala ovako dobru agenciju.

"Mislim da je izuzetno važno što danas obilježavamo 26 godina rada Srne, što je jedan ozbiljan period. U taj ozbiljan period stale su različite faze razvoja Republike Srpske i u svakoj od tih faza aktivno je učestvovala Srna", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci, nakon što je prisustvovala obilježavanju 26 godina rada ove medijske kuće.

Cvijanovićeva smatra da novinarska struka zahtijeva pažnju bez obzira što se ponekad političarima i ne sviđa ono što čuju od novinara.

Ona je napomenula da je povećanje plata u Srni predviđeno putem rebalansa republičkog budžeta koji će uskoro biti usvojen u Narodnoj skupštini, ističući da zaposleni u ovom mediju mogu da računaju na to povećanje od junske plate.

"Nema rada institucija bez dobrog novinarskog posla, niti dobrog novinarskog posla ako institucije nisu otvorene za saradnju", istakla je Cvijanovićeva.

SRNA je osnovana 7. aprila 1992. godine na Palama odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH kao Srpska novinska agencija – SRNA, prva srpska novinska agencija u BiH.

Odlukom Vlade Republike Srpske, 27. marta 2008. godine dobila je sadašnji naziv -Novinska agencija Republike Srpske - SRNA.

U agenciji su zaposlena 74 radnika, dok status honorarnog saradnika ima njih 40.

SRNA ima 12 informativnih servisa koji prate dešavanja u Republici Srpskoj, federaciji BiH, Srbiji, Crnoj Gori i ostalim zemljama regiona, Rusiji i svijetu.