VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo16/04/2018

U NAREDNOM PERIODU INTENZIVIRATI RAD NA SVIM PITANjIMA

 

BANjALUKA, 16. APRILA /SRNA/ - Na sjednici Implementacionog odbora Vlade Republike Srpske i Saveza sindikata Srpske dogovoreno je da se u narednom periodu intenzivira rad na svim pitanjima, posebno kada je riječ o opštem kolektivnom ugovoru.

 

Ovim ugovorom bi trebalo da bude propisan minimum ostvarivanja prava koja su utvrđena Zakonom o radu, a koji će postati osnov za zaključivanje granskih i pojedinačinih kolektivnih ugovora, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Na današnjoj sjednici u Banjaluci razgovarano je i o sprovođenju mjera utvrđenih Memorandumom o zajedničkim mjerama za period 2018-2020. godina i Akcionim planom za realizaciju mjera Vlade Republike Srpske za 2018. godinu.

Memorandumom o zajedničkim mjerama za period 2018-2020. godina zaključen je 18. decembra prošle godine između Vlade Republike Srpske i Saveza sindikata s ciljem nastavka politika koje su dogovorene putem Reformske agende, te angažmanom sa međunarodnim finansijskim institucijama.

Mjere definisane ovim Memorandumom predstavljaju osnovu rada svih resora i institucija Republike Srpske na koje se odnose.

Sjednicom Implementacionog odbora predsjedavao je potpredsjednik Vlade Republike Srpske i ministar pravde Anton Kasipović, a u ime Vlade prisustvovao je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Saveza sindikata Ranka Mišić, predsjednici granskih sindikata metalske industrije i rudarstva, te prosvjete i kuture, Tane Peulić i Dragan Gnjatić.

Implementacioni odbor Vlade i Saveza sindikata imenovan je na sjednici Vlade 15. januara.