VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana24/04/2018

POČEO SASTANAK MATVIJENKOVE SA RUKOVODSTVOM NARODNE SKUPŠTINE

 

BANjALUKA, 24. APRILA /SRNA/ - U Banjaluci je počeo sastanak predsjednika Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko sa rukovodstvom Narodne skupštine Republike Srpske, koje predvodi predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović.

 

U okviru sastanka u prostorijama Narodne skupštine, predviđeno je pozdravno obraćanje Matvijenkove, koja predvodi delegaciju visoke ruske delegacije u posjeti parlamentu Srpske, te Čubrilovića.

Po okončanju ovog sastanka, u 14.00 časova trebalo bi da počne Svečana sjednica Narodne skupštine kada će se narodnim poslanicima i gostima obratiti Matvijenkova i predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Na svečanu sjednicu Narodne skupštine pozvani su svi poslanici i delegati iz Republike Srpske u oba doma parlamenta BiH, lideri parlamentarnih političkih partija koje imaju sjedište u Srpskoj i ostale visoke zvanice.

U banjalučkom Banskom dvoru u 16.15 časova biće priređen kulturni program kojem će prisustvovati i ruska delegacija.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović biće domaćin na ručku za delegaciju iz Rusije, a potom će u 17.30 časova visoku delegaciju ruskog parlamenta ispratiti sa banjalučkog Aerodroma.

Valentina Matvijenko je na funkciji predsjednika Savjeta Federacije Gornjeg doma Federalne skupštine Ruske Federacije od septembra 2011. godine.

Prije ove funkcije, Matvijenkova je obavljala dužnost gubernatora Sankt-Peterburga, a vršila je i funkciju zamjenika predsjednika Vlade Ruske Federacije.

Stalni je član Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije.