VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana12/07/2018

DANAS O NACRTU ZAKONA O ZAŠTITI OD NEJONIZUJUĆIH ZRAČENjA

 

BANjALUKA, 12. JULA /SRNA/ - Vlada Republike Srpske trebalo bi danas da razmatra Nacrt zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja.

 

Dnevnim redom predviđeno je razmatranje prijedloga odluke o korišćenju sredstava sa računa posebnih namjena u iznosu od četiri miliona KM za izmirenje obaveza prema radnicima preduzeća "Željeznice Republike Srpske".

Vlada bi trebalo da razmotri informaciju o inicijativi Agencije za ravnopravnost polova Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za imenovanje predstavnika Vlade Republike Srpske u Odbor za praćenje sprovođenja i izvještavanja po Istanbulskoj konvenciji i femicidu.

Pred ministrima će se naći i informacija o realizaciji Akcionog plana sprovođenja Omladinske politike Republike Srpske u 2017. godini, kao i Akcioni plan za ovu godinu.

Vlada Srpske trebalo bi da razmatra i prijedlog odluke o davanju saglasnosti za privatizaciju stanova izgrađenih i nabavljenih sredstvima Vlade u gradu Trebinju i opštinama Istočno Novo Sarajevo, Pale, Bileća i LJubinje.

Sjednica Vlade zakazana je za 10.00 časova, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Nakon sjednice predviđeno je saopštenje.