VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika10/08/2018

LUČIĆ: KOŠARAC POKAZUJE ZAVIDNO NEZNANjE

 

BANjALUKA, 10. AVGUSTA /SRNA/ - Član Gradskog odbora SDS-a Istočno Sarajevo Miroslav Lučić smatra da predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac ponovo pokazuje, kako kaže, zavidno neznanje, čak toliko da "ne zna da u Aneksu četiri Dejtonskog mirovnog sporazuma stoji ime Republike Srpske i da ga samim tim niko ne može osporiti".

 

U saopštenju iz SDS-a navodi se da je Lučić, reagujući na današnju izjavu Košarca, rekao da mu je "žao što Košarac makar ne konsultuje Krstana Simića jer bi onda znao da je Ustav BiH dio međunarodnog sporazuma i da njegove odredbe ne mogu ocjenjivati domaći sudovi, pa samim tim ni odredbu o nazivu Republike Srpske.

Košarac je ranije danas izjavio Srni da predstavnici "saveza za poraze" nisu smjeli da se javno suprotstave najavljenoj inicijativi visokog funkcionera SDA Ramiza Salkića o promjeni imena Republike Srpske.

"Umjesto osude Salkićeve inicijative, Mirko Šarović obrušio se na izjavu /predsjednika Republike Srpske/ Milorada Dodika da će za Srpsku tražiti stolicu u Ujedinjenim nacijama. To što Šarović govori jeste klasična prodaja srpskih nacionalnih interesa i u Republici Srpskoj i u Srbiji, i to za šaku muslimanskih glasova na koje on i svi drugi iz 'saveza za poraze' ponovo računaju", zaključio je Košarac.