VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana14/09/2018

DANAS OBRAĆANjE DODIKA I POLTAVČENKA

 

BANjALUKA, 14. SEPTEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i gubernator Sankt Peterburga Georgij Poltavčenko obratiće se danas u Banjaluci predstavnicima političkog, privrednog i javnog života Republike Srpske.

 

Obraćanje Dodika i Poltavčenka zakazano je u Kulturnom centru Banski dvor u 11.00 časova, najavljeno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Svečanom obraćanju prisustvovaće i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i premijer Srpske Željka Cvijanović.

Poltavčenko je juče u Banjaluci razgovarao sa Dodikom, koji mu je uručio Orden Republike Srpske na lenti za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju privredne saradnje i političkih odnosa Srpske i Rusije.

Dodik je nakon sastanka saradnju sa Sankt Peterburgom ocijenio kao odličnu i obimnu, uz mogućnost proširenja i na izgradnju elektrana i u oblasti zdravstva, te najavio dolazak delegacije Sankt Petregburga u Banjaluku 22. septembra na otvaranje sjevernog krila Univerzitetskog kliničkog centra Srpske.

Gubernator Poltavčenko rekao je da je došao u Banjaluku radi nastavka dobre saradnje i najavio da će danas biti potpisan memorandum o izgradnji kaskada hidroelektrana.

"Dobro je da se dobri prijateljski odnosi pretoče u dobre političke i ekonomske odnose", istakao je Poltavčenko.

Georgij Poltavčenko je izuzetno važna politička ličnosti, veoma visokog rejtinga u Rusiji, što je značajna politička poruka za grad Banjaluku i Republiku Srpsku.

Nakon Poltavčenka u posjetu Srpskoj 21. septembra stiže ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov koji će prisustvovati osveštanju temelja srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra u Banjaluci.