VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika14/09/2018

JOVANOVIĆ: NE VIDIM OSNOVA ZA IVANIĆEVU IZJAVU O MIJEŠANjU SRBIJE U IZBORE

 

BEOGRAD, 14. SEPTEMBRA /SRNA/ - Bivši srpski diplomata Vladislav Jovanović izjavio je danas Srni da se zvanična Srbija uopšte ne miješa u izbore u BiH i Republici Srpskoj, te da ne zna zbog čega je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić "našao" da Srbiju treba opomenuti.

 

"Ne znam zbog čega je Ivanić našao da Srbiju treba opomenuti da se ne meša, jer koliko vidim ona se ne meša", rekao je Jovanović.

On je istakao da to Srbija naglašava zvanično sa najvišeg mjesta namjerno, da ne bi neko mogao da podmetne da se Srbija miješa ili da je naklonjena jednoj ili drugoj strani, što se vidi i iz zvaničnih izjava.

Jovanović je ocijenio da postoji interes u Srbiji za te izbore i da je to legitimno.

"Mi smo isti narod i sigurno da pratimo sa pažnjom šta se dešava na jednoj ili drugoj strani u smislu da želimo da budemo informisani. A da se to tumači kao nešto što bi bila pristrasnost na jednu ili drugu stranu, ne vidim osnova za to", rekao je Jovanović.

On je podsjetio da su se ranije u vrijeme Borisa Tadića neki miješali u izbore, navodeći da se Zapad, a posebno Amerika, 2000. godine miješali svim mogućim sredstvima u izbore u Srbiji i finansijski i propagandno i politički, a ništa niko nije rekao tim povodom.

"I dan danas se taj Zapad meša u izbore niza zemalja, pogotovo Amerika, što je nedopustio", rekao je Jovanović. /kraj/vš/mir/fono