VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika14/09/2018

RADUN: SRBIJA SE, ZA RAZLIKU OD TURSKE I HRVATSKE, NE MIJEŠA U IZBORE

 

BEOGRAD, 14. SEPTEMBRA /SRNA/ - Politički analitičar Branko Radun izjavio je danas da u ovom trenutku, za razliku od prošlih vremena, ne vidi da političari iz Srbije aktivno učestvuju u predizbornoj kampanji u BiH i Republici Srpskoj, za razliku od Turske i Hrvatske, koje se otvoreno miješaju.

 

"Ne vidimo da neki političar, nije bitno da li je iz vladajuće koalicije ili opozicije, aktivno podržava nekoga u Republici Srpskoj", rekao je Radun Srni.

Povodom stava srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da Srbija ne treba da se miješa u izbore u Republici Srpskoj, Radun je rekao da misli da nema potrebe da se tako nešto potencira u ovom momentu.

On je ocijenio da se, s obzirom da su Srbija i Republika Srpska "jedan narod i veoma su bliske", ljudima ne može zabraniti da komentarišu dešavanja i u Srbiji i u Srpskoj.

"Negde je i normalno da se kaže da je neko za nekoga i ne možete ni da zabranite nekom iz Srbije da kaže da je Dodik ili neko drugi dobar kandidat, pošto smo isti narod, kao što ne možete ni ljudima iz Srpske da zabranite da kažu za politiku u Srbiji da je ok ili nije", rekao je Radun.

On je ukazao da se Turska i Hrvatska miješaju u izbore u BiH.

"Turske se očigledno meša, pa onda imate Hrvatsku, preko hrvatskih stranaka direktno utiče i ispada da svi mogu da se mešaju a da ne računam na Britance i Amerikance, znači svi mogu otprilike da se mešaju u izbore u BiH, samo Srbije ne", dodao je on.