VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo14/09/2018

MARTINČEVIĆ: DJECA SU DOBRO I VJEROVATNO SE SUTRA VRAĆAJU KUĆI

 

ISTOČNO SARAJEVO, 14. SEPTEMBRA /SRNA/ - Vršilac dužnosti generalnog konzula BiH u Milanu Jasna Martinčević izjavila je Srni da su u bolnici zadržana dva učenika od 22, koliko ih je lakše povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi u Italiji, kada se autobus sa đacima Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" sudario sa šleperom.

 

"Cijeli dan sam ovdje sa djecom. Bilo je hospitalizovano 22 djece, još dvoje je ostalo, ali očekujem da će i oni biti pušteni, jer je riječ o lakšim tjelesnim povredama. Oni će, najvjerovatnije, večeras nastaviti put", rekla je Martinčevićeva.

Ona je dodala da je planirano noćenje u Italiji, te da se djeca vjerovatno sutra vraćaju u BiH. "Autobus koji treba da ih vozi krenuo je iz BiH", kaže Martinčevićeva.

Ona je još jednom napomenula da niko od povrijeđenih nije životno ugrožen.

"Nažalost, jedna osoba je poginula. Kada je riječ o transportu stradalog, potrebni su određeni dokumenti. Konzulat je uključen, porodica mora da dođe da preuzme tijelo, sve ide nekim svojim tokom", navela je Martinčevićeva.

Učenici Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" vraćali su se sa ekskurzije iz Španije, a rano jutros kod italijanskog grada Breša dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao jedan od autobusa koji je prevozio učenike.

U ovoj nesreći, čiji uzrok još nije utvrđen, poginuo je suvozač u autobusu.

Direktor Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" Branka Kovačević ranije je izjavila da roditelji sve informacije o stanju djece mogu saznati od zamjenika direktora ili pedagoga Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža.

Ona je zahvalila za podršku koju su učenici i profesori dobili od zvaničnika Republike Srpske.