VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Izbori 201819/09/2018

OPŠTINA ZASLUŽILA DA SE U NjU INVESTIRA

 

PALE, 19. SEPTEMBRA /SRNA/ - Opština Pale zaslužuje da se u nju investira jer je pokazala odanost Republici Srpskoj, poručili su večeras kandidati SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik i za predsjednika Srpske Željka Cvijanović.

 

Dodik je podsjetio da je vlast Srpske na čelu sa SNSD-om na području grada Istočno Sarajevo izgradila fakultete, studentske domove, crkvu, bolnicu, koja će biti otvorena 5. oktobra, te najavio nove investicije.

"Vi zaslužujete više - da se ojačaju Univerzitet i fakulteti, da se izgradi Jahorina, dovrši gondola do nje", rekao je Dodik i podsjetio da nikada nije odbio nijedan zahtjev za izgradnju onoga što je potrebno ovom gradu.

On je rekao da je zainteresovan za mir i razvoj Republike Srpske, jer ostaje da živi u njoj, te podsjetio da je učestvovao u osnivanju Srpske zajedno sa narodom koji se borio za slobodu.

"Ovaj narod je naučio i zna da nema slobode ako nema države i zato država mora da bude prioritet svih političkih i životnih interesa. Vrijeme je da se zapitamo ne šta smo dobili od Republike Srpske, već šta joj dajemo, a ljubav koju imamo mora biti još veća i ona se mora izraziti na izborima i pokazati volju naroda da predsjednik bude Željka Cvijanović, jer je ona Srpkinja koja neće donijeti nijednu odluku koja će biti na štetu Srpske", istakao je Dodik.

Cvijanovićeva je rekla da izgradnja opština u Republici Srpskoj pokazuje da je Srpska stabilna jer ima stabilnu vlast na čijem je čelu SNSD i njegovi koalicioni partneri.

"Okupili smo se da pokažemo snagu politike koja radi punim srcem za Srpsku i politiku koja neće pokleknuti. Srpska u koju ja vjerujem je ona u kojoj je praznik kada prvačići kreću u školu, Republika koja uvijek ide naprijed, nekada trči, nekad hoda, ali ne staje", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da se pobjeda SNSD-a neće uprljati nikakvim lažima i podmetanjima, te istakla da je ponosna što Srpska ide svojim koracima - slavi 9. januar, povećavaju se plate i penzije.

"Treba nam Dodik za srpskog člana Predsjedništva BiH da prestanu da nas maltretiraju iz Sarajeva, da nas blokiraju koče i ponižavaju, jer on zna da kaže svakome šta mu pripada", rekla je Cvijanovićeva.

Nosilac liste SNSD-a za Predstavnički dom parlamenta BiH iz Izborne jedinice tri Staša Košarac poručio je svima koji pokušavaju da rade protiv srpskog naroda da Pale vole Republiku Srpsku, te da zajedno sa ostalim lokalnim zajednicama u njoj žele da grade jedinstvo Srpske.

"Čuvali smo, gradili i razvijali Republiku Srpsku, a Dodik i Cvijanovićeva dolaze pod zastavom Srpske da poruče da će to činiti i naredne četiri godine. Republika Srpska može biti slobodna, bezbjedna i napredna samo ako je Dodik u Sarajevu, a Cvijanovićeva u Banjaluci.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice osam LJubomir Mrda rekao je da će na Palama biti završena kapitalna investicija u velikom zajedničkom projektu Vlade Srpske, opštine Pale i "Elektrodistribucije".

Riječ je, kako je naveo, o izmiještanju dotrajale toplane te će u krugu industrijske zone "Famos" biti izgrađena moderna energana, koja će istovremeno proizvoditi toplotnu i električnu energiju.

"To je projekat za ekološki čisto Pale, za budući ekološki i turistički centar Srpske", naveo je on i poručio da narod, da bi se ostvarili ti ciljevi, treba da bude ujedinjen i da glasa za kandidate SNSD-a na predstojećim izborima.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice osam Miroslav Vujičić istakao je da ova stranka može proglasiti pobjedu.

"Sve što imamo ovdje - Univerzitet i Jahorinu, koja izgleda kao svjetski centar, sve je zahvaljujući Vladi Srpske i to ne smijete zaboraviti", poručio je Vujičić okupljenima.

Predizborna tribina SNSD-a održana je danas i na Han Pijesku.