VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo11/10/2018

ODATA POČAST POGINULIM PETROVLJANIMA

 

PETROVO, 11. OKTOBRA /SRNA/ - Delegacije opštine Petrovo i organizacija i udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata položile su danas cvijeće na spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Karanovcu, Sočkovcu, Kakmužu, Porječini i Krtovi.

 

Delegacije su odale poštu palim borcima uoči Miholjdana - krsne slave i Dana opštine Petrovo.

Planirano je da sutra, na Miholjdan, od 9.00 časova u Crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Petrovu bude služen parastos svim poginulim srpskim junacima, a od 10.30 časova biće položeno cvijeće u Spomen-sobi u zgradi opštine i na spomen-obilježju u centru Petrova.

Istog dana, za 12.00 časova zakazana je svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj će zaslužnim pojedincima, kolektivima i institucijama biti uručene ovogodišnje nagrade i priznanja, nakon čega će uslijediti lomljenje slavskog kolača, saopšteno je iz Opštinske uprave.

U 18.00 časova u sali Doma kulture u Petrovu počeće tradicionalna Međunarodna smotra folklora, koju organizuje Kulturno-umjetničko društvo "Milovan Gajić" iz ove opštine, a na kojoj je predviđeno učešće društava iz Srbije, Ukrajine i Indije.

U nedjelju, 14. oktobra, od 9.00 časova biće održan tradicionalni šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba "Ozren".

"Miholjsko ljeto u Petrovu" biće završeno u nedjelju, 21. oktobra, simboličnim prelaskom u jesen kada će na Trgu Nemanjića biti održana manifestacija "Ozrenska jesen".

Obilježavanje Miholjdana počelo je 4. oktobra akcijom dobrovoljnog davanja krvi.