VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo07/12/2018

DANAS KONFERENCIJA ZA NOVINARE U BOLNICI "SRBIJA"

 

ISTOČNO SARAJEVO, 7. DECEMBRA /SRNA/ - U Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu danas će biti organizovana konferencija za novinare, povodom dodjele zahvalnica zaposlenima, televizijskim kućama i pojedincima koji su pokazali izuzetno zalaganje i doprinos uspješnoj realizaciji projekta, izgradnje i opremanja nove bolnice.

 

Tokom konferencije biće riječi i o aktulenoj situaciji u ovoj zdravstvenoj ustanovi, saopšteno je iz Bolnice "Srbija".

Konferencija je zakazana za 10.00 časova u kabinetu direktora.

Bolnica "Srbija", u koju je uloženo više od 54 miliona KM, svečano je otvorena 5. oktobra.

Zgradu čine dva spojena objekta - stacionarni i tehnički, koji će biti povezani sa izgrađenim i opremljenim polikliničkim objektom, i čini kompleks od oko 15.000 metara kvadratnih sa oko 210 bolničkih kreveta.

Planirano je da nova bolnica dugoročno pruža savremene medicinske usluge za 120.000 stanovnika Sarajevsko-romanijske regije.

Novoizgrađeni bolnički kompleks sagrađen je prema najvišim evropskim standardima, prije predviđenog roka i savremeno je opremljen.

Bolnica je naziv dobila kao znak zahvalnosti Srbiji za liječenje građana Sarajevsko-romanijske regije u ratnom i poratnom periodu, kao i za stalnu podršku i doprinos u edukaciji zdravstvenih radnika s ciljem razvoja zdravstvenog sistema na području Istočnog Sarajeva.