VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo07/12/2018

ĆERANIĆ URUČIO 15 INDEKSA STUDENTIMA PRVE GENERACIJE MASTER STUDIJA

 

BANjALUKA, 7. DECEMBRA /SRNA/ - Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci Predrag Ćeranić uručio je danas 15 indeksa studentima prve generacije master studija Upravljanje bezbjednosnim rizicima u prirodnim katastrofama.

 

Ćeranić je rekao da je bilo veliko interesovanje za master studije, koje su nastale kao rezultat međunarodnog projekta "Upravljanje rizicima od prirodnih katastrofa u zemljama zapadnog Balkana", što potvrđuje i podatak da se 35 kandidata prijavilo za 15 mjesta, koliko je traženo konkursom.

"Komisija je imala pune ruke posla da odabere najbolje, a svima drugima smo poželjeli više sreće u junu, kada će biti raspisan konkurs za drugu generaciju", rekao je Ćeranić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je jedan od glavnih razloga za toliko interesovanje za master studije atraktivnost programa, ali i pažnja i značaj koje je Univerzitet u Banjaluci dao Fakultetu bezbjednosnih nauka, kao najmlađem članu.

"I mi smo se potrudili da budemo privlačni za studente, ne samo za maturante, već i za one koji imaju visoko obrazovanje i žele da se usavršavaju u struci", naglasio je Ćeranić.

On je naveo da među 15 studenata ima i onih sa diplomom Fakulteta bezbjednosnih nauka, ali i studenata Pravnog i drugih fakulteta koji su ispunili uslove.

"Na nama je da ovaj program učinimo atraktivnim i za naredne generacije", rekao je Ćeranić.

U projektu učestvuje 11 univerziteta iz cijele Evrope od kojih je sedam univerziteta iz zemalja zapadnog Balkana.

Fakultet bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci prvi je koji je akreditovao ovaj studijski program i upisao studente.