VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/01/2019

URUČENE STIPENDIJE DONATORA IZ REPUBLIKE SRPSKE

 

KOSOVSKA MITROVICA, 12. JANUARA /SRNA/ - Šestoro srpske djece sa Kosova i Metohije primilo je danas stipendije koje su im obezbijedila dvojica anonimnih dobrotvora iz Republike Srpske, uz posredovanje banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

 

Nikolija Maksimović iz sela Grizime, Aleksandra Stanković iz sela Odevce kod Kosovske Kamenice, Miljana Slavković iz sela Rabovce kod Lipljana, Nikola Pešić i Nemanja Pavlović iz Zvečana i David Rakić iz Kosovske Mitrovice dobili su po 400 evra za naredna četiri mjeseca.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov rekao je da će stipendije dobrotvori obezbjeđivati sve do punoljetstva srpskih dječaka i djevojčica.

"Jedan od dvojice anonimnih donatora je prodao imovinu u Zelenici u Crnoj Gori i planira da cio iznos od oko 120.000 evra da u dobrotvorne svrhe", rekao je Arlov.

On je čestitao novogodišnje i božićne praznike srpskoj djeci sa Kosova i Metohije, najavljujući da će broj stipendija u narednom periodu biti povećan.

Arlov je posle uručenja stipendija položio cvijeće i upalio svijeću na mjestu gdje je 16. januara prošle godine ubijen Oliver Ivanović, predsjednik Građanske inicijative "Sloboda demokratija pravda".

"Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeće odajem poštu velikom Srbinu i borcu za prava Srba na Kosovu i Metohiji i opstanak Kosmeta u sastavu države Srbije, rekao je Arlov Srni, izražavajući ogorčenje što još nisu pronađeni nalogodavci i ubice jednog od najuticajnijih Srba sa Kosova i Metohije.

Zahvaljujući se u ime korisnika Negovan Stanković iz Odevca rekao je Srni da on i njegova porodica - supruga i tri kćerke, ne znaju na koji način da se zahvale dobrotvoru izuzev, da mu požele dug život i dobro zdravlje.

"Ova stipendija koju prima moja Aleksandra omogućuje mi da kćerkicama obezbedim knjige, odeću i obuću. Da nije te pomoći, ne znam kako bih uspeo da ih sve tri školujem", kaže Stanković.