VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet12/01/2019

POZIV BRITANCIMA DA RAZMOTRE ODLUKU O IZLASKU IZ EU

 

LONDON, 12. JANUARA /SRNA/ - Poslanici u parlamentima skoro svih članica EU potpisali su zajedničko pismo u kojem od britanske javnosti traže da razmotri odluku o izlasku iz evropskog bloka.

 

U pismu, čije je potpisivanje organizovao poslanik iz austrijskog parlamenta Jozef Vejdenholcer, navodi se da ostatak kontinenta "uz strepnju" posmatra dešavanja u Britaniji.

"Nerado bi intervenisali u vašu domaću politku, ali ne možemo da ne primjetimo rezultate posljednjih anketa u kojima sve veći broj glasača želi ponovo da razmotri odluku o Bregzitu, jer je sada jasno da je situacija mnogo drugačija od obećanja koje je dala kampanja za izlazak iz članstva prije skoro tri godine", ističe se u pismu.

Predstavnici svih poslaničkih grupacija od konzervativaca, liberala, socijalista i zelenih napominju da poštuju i žale zbog odluke Britanije da izađe iz EU.

"Eventualnu odluku Londona da ostane u EU toplo ćemo pozdraviti i radićemo na reformama i poboljšanju evropskog bloka tako da bude u što boljem interesu svih građana", dodaje se u pismu.

Jedina članica EU čiji poslanici nisu potpisali pismo je Kipar.