VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo11/02/2019

VATERPOLISTI NAPADNUTI U SPLITU NIČIM NISU IZAZVALI NAPADAČE

 

BEOGRAD, 11. FEBRUARA /SRNA/ - Vaterpolo klub "Crvena zvezda" negirao je danas da su njegovi igrači nosili majice sa natpisom "delija" kada su napadnuti na rivi u Splitu, kao i da su bilo čime isprovocirali napadače.

 

Iz ovog kluba su poručili da se više neće vraćati na taj incident i da će se posvetiti sportskim rezultatima.

Trener vaterpolista Aleksandar Filipović rekao je da su srpski sportisti sve vrijeme po dolasku u Hrvatsku imali obezbjeđenje, a da je njegovom dogovoru sa igračima o izlasku na rivu prisustvovao hrvatski policajac koji je utvrdio da su vaterpolisti u civilnim jaknama i pantalonama.

"On je kontaktirao šefa, objasnio da igrači hoće da idu u grad, na šta je verovatno ovaj pitao kako su obučeni. Rekao je da su pristojno i normalno odeveni, bez obeležja i da misli da nema problema. Imali su jakne, kasnije se ispostavilo da su ispod jakni imali trenerke. Neki su bili zakopčani do grla, bez vidnog obeležja koje je moglo da provocira", naveo je Filipović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Jedan od trojice napadnutih, kapiten tima Dušan Vasić rekao je da je sa suigračima Milošem Maksimovićem i Aleksandrom Kraljem sjeo u jedan kafić kada im je prišao konobar i upitao Kralja: `Šta ti je to?`, na šta je "Zvezdin" golman odgovorio da je to grb "Crvene zvezde" i da je došao u Split da igra utakmicu.

Konobar mu je rekao: "Nemojte se smijati, ovo nije šala, bolje pokrij to", ispričao je Vasić i dodao da je predložio saigračima da promijene kafić, što su i učinili.

"Nakon 20 minuta ili pola sata, na nas su nasrnuli maskirani momci. Dotrčali su s leđa i počeli da nas udaraju šakama i tupim predmetima. Kralj je najgore prošao jer je kucao poruku na telefonu i nije video da prilazi šest, sedam, osam momaka. Dobio je udarac u nos, a Maksimović i ja po glavi i leđima", naveo je Vasić.

On je rekao da pretpostavlja da nije bio naročito interesantan jer nije imao obilježja, dok su Kralj i Maksimović bili u trenerkama kluba.

"Pretpostavaljam da je to razlog što su se odlučili da krenu u poteru za njima. Kralj je spas našao u moru, u bukvalnom smislu sačuvao glavu jer su imali i tupe predmete, šipke i kamenice kojima su ga gađali. Jedan momak sa fantomkom je nosio i nož", ispričao je Vasić.

Utakmica protiv Vaterpolo kluba "Mornar", koja je trebalo da bude odigrana u subotu, 9. februara uveče, otkazana je.

Splitska policija juče je privela trojicu muškaraca koji se dovode u vezu sa napadom. Nakon saslušanja, jedan od njih je pušten, a za dvojicom muškaraca se još traga.

Incident su osudili brojni hrvatski zvaničnici, a Srbija je uputila protestnu notu Hrvatskoj.