VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika11/02/2019

DOGOVORENA SARADNjA SNSD-a, SLOBODARSKE PARTIJE I SJEVERNE LIGE

 

BEČ, 11. FEBRUARA /SRNA/ - Predstavnici SNSD-a, Slobodarske partije Austrije i italijanske Sjeverne lige dogovorili su danas u Beču da ove tri stranke intenziviraju saradnju, posebno u okviru međusobne podrške u pogledu proširenja EU, migrantske krize i zaštite evropskih vrijednosti, kao i u ekonomsko-socijalnoj oblasti.

 

Na sastanku su učestvovali predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, poslanik Slobodarske partije Austrije u gradskom parlamentu Beča Maksimilijan Kraus /Maximilian Kraus/, šef Kluba poslanika Slobodarske partije u Saveznom parlamentu Austrije Johan Gudens /Johann Gudenus/, gradonačelnik italijanskog grada Čerijano Lageto i kandidat Sjeverne lige na predstojećim izborima za Evropski parlament Dante Kataneo /Dante Cattaneo/, poslanik u parlamentu i zamjenik predsjednika Sjeverne lige u pokrajinskom parlamentu Lombardije Andrea Monti.

U Beču će danas biti održan i sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika Slobodarske partije Austrije Hajnc Kristijana Štrahea, rečeno je Srni u SNSD-u.