VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika11/02/2019

JAČATI ODNOSE AUSTRIJE I SRPSKE, KAO I SARADNjU SNSD-a I SLOBODARSKE PARTIJE

 

BEČ, 11. FEBRUARA /SRNA/ - Predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Slobodarske partije i austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe razgovarali su danas u Beču o potrebi jačanja saradnje ove dvije partije, kao i produbljivanju i jačanju odnosa Austrije i Republike Srpske.

 

Dodik je upoznao Štrahea o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, a sagovornici su razmijenili mišljenja i o migrantskoj krizi i proširenju EU.

Štrahe je naglasio da je potrebno da što prije bude formirana vlast na nivou BiH.

Ranije danas predstavnici SNSD-a, Slobodarske partije Austrije i italijanske Sjeverne lige dogovorili su da ove tri stranke intenziviraju saradnju, posebno u okviru međusobne podrške u pogledu proširenja EU, migrantske krize i zaštite evropskih vrijednosti, kao i u ekonomsko-socijalnoj oblasti.

Na sastanku su učestvovali predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, poslanik Slobodarske partije Austrije u gradskom parlamentu Beča Maksimilijan Kraus /Maximilian Kraus/, šef Kluba poslanika Slobodarske partije u Saveznom parlamentu Austrije Johan Gudens /Johann Gudenus/, gradonačelnik italijanskog grada Čerijano Lageto i kandidat Sjeverne lige na predstojećim izborima za Evropski parlament Dante Kataneo /Dante Cattaneo/, poslanik u parlamentu i zamjenik predsjednika Sjeverne lige u pokrajinskom parlamentu Lombardije Andrea Monti.