VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

16/02/2019

BLISKOST U PRISTUPU RJEŠAVANjA KOSOVSKOG PROBLEMA

 

MINHEN, 16. FEBRUARA /SRNA/ - Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić konstatovali su na sastanku u Minhenu da postoji bliskost Rusije i Srbije u pristupu rješavanja kosovskog problema i naglasili važnu ulogu Savjeta bezbjednosti UN u tom procesu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

 

"Naglašena je potreba ukidanja provokatorskih odluka Prištine o uvođenju takse na proizvode iz Srbije i BiH i formiranju `kosovskih oružanih snaga`, uprkos Rezoluciji Savjeta bezbjednosti UN 1244", navodi se u saopštenju.

Lavrov i Vučić razgovarali su na marginama 55. Minhenske bezbjednosne konferencije i o bilateralnoj saradnji i rješavanju kosovske krize, prenio je "Sputnjik".

"Razmijenjena su mišljenja o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje i iz svijeta. Naglašeno je obostrano raspoloženje da se produbi strateško partnerstvo i realizuju dogovori koji su sklopljeni tokom zvanične posjete predsjednika Rusije Vladimira Putina Beogradu 17. januara", navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.