VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

16/02/2019

U BiH SE FOKUSIRATI NA ONO ŠTO JE MOGUĆE DOGOVORITI

 

BANjALUKA, 16. FEBRUARA /SRNA/ - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da se u BiH ne smije trošiti energija na pitanja za koja nema saglasnosti kao što je članstvo u NATO-u, nego se treba fokusirati na ono što je moguće dogovoriti.

 

"U BiH se različito gleda na pitanje članstva u NATO-u. U ovom trenutku od ovog pitanja ima mnogo važnijih stvari na koje trebamo biti fokusirani, a tu prije svega mislim na konstituisanje vlasti na nivou BiH", rekao je Čubrilović novinarima.

Govoreći o formiranju vlasti u Federaciji BiH /FBiH/, Čubrilović je ocijenio da činjenica da još nije formirana utiče na ukupne odnose u BiH.

"Neusaglašeni odnosi u FBiH se održavaju na rad institucija, jer nije stvorena mogućnost za formiranje Savjeta ministara. To se održava i na međunarodnu saradnju BiH, što ostavlja posljedice u mnogim oblastima", kaže Čubrilović.

Odgovarajući na pitanje da li je Narodna skupština Republike Srpske bila uključena u kontrolu trošenja sredstava sa eskro računa, Čubrilović je rekao da najviša zakonodavna institucija usvaja budžet i ekonomsku politiku, a sve izvan ovoga nije u njenoj nadležnosti.