VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

17/02/2019

POPOVIĆ: ŠIPTARSKI SEPARATISTI NIKADA NEĆE DOBITI SVOJU DRŽAVU

 

BEOGRAD, 17. FEBRUARA /SRNA/ - Predsjednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da "šiptarski separatisti svoju državu nisu dobili niti će je ikada dobiti", iako su prije 11 godina, uz neskrivenu podršku pojedinih zapadnih zemalja, proglasili nezavisnost.

 

U saopštenju za medije Popović je podsjetio da je Skupština Srbije takve odluke separatista poništila i time obavezala sve vlasti u Srbiji da čvrsto brane državnu teritoriju.

"Ta lažna država na tlu Srbije postala je, na sramotu svojih zapadnih zaštitnika, leglo kriminala, trgovine narkoticima i ljudskim organima, samovolje ratnih zločinaca i nasilja nad srpskim stanovništom", istakao je Popović.

On je ukazao da upravo iz tih razloga sve veći broj zemalja preispituje priznanje ove lažne tvorevine ili uskraćuje svoju podršku u međunarodnim organizacijama.

Popović je izrazio uvjerenje da će čvrsta i dosljedna politika Srbije u odbrani svog teritorijalnog integriteta, Ustava i Rezolucije Savjeta bezbjednosti UN 1244, dati rezultat u budućnosti u vidu konačne pobjede međunarodnog prava i pravde nad nasiljem.

"Važno je biti mudar, strpljiv, principijelan i osloniti se na svoj narod i prijatelje kao što su Rusija i njen predsednik Vladimir Putin, koji je tokom svoje posete Beogradu izrekao snažne reči ohrabrenja: `zajedno smo jači`", naveo je Popović.

On je izrazio uvjerenje da će se, samo ako Srbi budu složni, ujedinjeni i čvrsti, ta "lažna kula od karata zvana `nezavisno Kosovo`, građena od NATO bombardovanja Srbije do danas, srušiti pod nepokolebljivom voljom srpskog naroda da odbrani svoje Kosovo i svoju državnu teritoriju".

"Naš odgovor je i posle ovih 11 godina - od tog sramnog i kriminalnog čina u Prištini i dalje isti - Kosovo je Srbija, dogodine u Prizrenu!", poručio je Popović.