VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

19/02/2019

MIROVIĆ U POSJETI PRVIM ČETVORKAMA ROĐENIM POSLIJE SEDAM GODINA

 

SUBOTICA, 19. FEBRUARA /SRNA/ - Predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović posjetio je danas u Subotici porodicu Krstić, koja je dobila četvorke, zahvaljujući programu vantjelesne oplodnje.

 

Melanija, Dimitrije, Božidar i Zaharije, rođeni 13. novembra, prve su četvorke u Srbiji poslije punih sedam godina, a sufinansijer programa bila je Pokrajinska vlada.

"Porodica Krstić obradovala je celu Srbiju. Zahvaljujući upornosti porodice i timu stručnjaka Specijalne ginekološke bolnice `Genezis` iz Novog Sada Srbija je posle sedam godina dobila četvorke", izjavio je Mirović medijima u Subotici.

On je podsjetio da je pokrajinska vlada uvela dvije nove mjere pronatalitetne politike, čiji je cilj cilj podsticanje rađanja djece.

"Reč je o rešavanju ili unapređivanju uslova stanovanja za porodice u kojima se rodi treće i četvrto dete. Istovremeno, nezaposlenim majkama koje rode treće i četvrto dete isplaćuje se pomoć od 15.000 dinara /oko 127 evra/ mesečno u trajanju od dve godine", naveo je Mirović.

Šef tima Specijalne ginekološke bolnice "Genezis" Zorica Crnogorac istakla je da je ova medicinska ustanova, uz podršku Pokrajinske vlade, do sada na svijet donijela 40 beba.