VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

19/02/2019

POČELO UREĐENjE DIJELA ODBRAMBENOG NASIPA KOD ŠAMCA

 

SARAJEVO, 19. FEBRUARA /SRNA/ - Uređenje dijela odbrambenog nasipa koji Šamac i prigradska naselja štiti od visokog vodostaja rijeke Save, a koji već pet godina nije bio održavan, počelo je danas, nakon što je Centar za uklanjanje mina BiH potvrdio da je ova površina deminirana, rečeno je Srni u Agenciji za vodno područje rijeke Save.

 

"Pravno lice zaduženo za sprovođenje radova tekućeg održavanja područja Srednja Posavina počelo je danas aktivnosti tekućeg održavanja na predmetnoj dionici savskog nasipa", istakla je portparol ove agencije Dilista Hrkaš.

Ona je navela da ovaj dio odbrambenog nasipa od 450 metara nije bio održavan zbog postojanja sumnje da na toj dionici postoji potencijalna opasnost od mina, te da je zbog toga poslat upit Centru za uklanjanje mina BiH, koji je odgovorio da je taj dio deminiran.

Samostalni stručni saradnik za Civilnu zaštitu opštine Šamac Boro Boganović izjavio je ranije Srni da je dio odbrambenog nasipa, koji je u nadležnosti Agencije za vodno područje rijeke Save, obrastao šibljem i drvećem, što može predstavljati problem kada je riječ o bezbjednosti nasipa.

On je podsjetio da su i prije nekoliko godina imali isti problem sa neodržavanjem nasipa i da je tada nadležna agencija kvalitetno odradila uređenje na obostrano zadovoljstvo.