VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija20/03/2019

TALIĆ SA POLJOPRIVREDNICIMA NA MANjAČI O PODSTICAJIMA

 

BANjALUKA, 20. MARTA /SRNA/ - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić sa saradnicima posjetio je danas sela na platou Manjače i razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima na ovom dijelu banjalučke teritorije o poteškoćama sa kojima se suočavaju, ali i o mjerama koje Grad Banjaluka preduzima na podsticanju poljoprivredne proizvodnje.

 

Talić je posjetio imanje Milana Lazičića u Gornjim Lusićima, poljoprivrednog proizvođača koji živi na 1.000 metara nadmorske visine, na krajnjem jugu banjalučke gradske teritorije, u želji da sazna sa kojim se sve poteškoćama suočava ova porodica koja se bavi stočarstvom.

U toku posjete selima na platou Manjače, Talić je obišao i poljoprivredna gazdinstva Dragoslava Savanovića i Drage Ilića u Lokvarima.

"Obišli smo danas nekoliko poljoprivrednih prozivođača u Lokvarima i Gornjim Lusićima, u selima koja se nalaze na najvišoj nadmorskoj visini, a pripadaju banjalučkoj gradskoj teritoriji. Bila je to prilika da saznamo sa kojim se poteškoćama suočavaju naši poljoprivrednici na ovom prostoru, ali i da porazgovaramo o mjerama koje grad Banjaluka preduzima na podsticanju poljoprivredne proizvodnje", rekao je Talić novinarima.

On je rekao da je sa poljoprivrednim proizvođačima razgovarao i o projektima mini sirara i mlijekomata čija realizacija se već duže vrijeme zagovara.

Poljoprivredni proizvođač iz Lokvara Drago Ilić kaže da je zahvalan predsjedniku gradske skupštine što je i pored niskih temperatura i snježnog pokrivača, posjetio ovaj dio banjalučke teritorije.

On je istakao da je Talića upoznao o problemima prepumpne stanice u Gornjim Lusićima, zbog koje domaćinstva u tom selu još nisu snabdjevena pitkom vodom.

"Bilo je govora i o podsticajima poljoprivrednim proizvođačima na ovom prostoru, ali i o planovima mještana sela na Manjači, u oblasti turizma", rekao Ilić.

On je napomenuo da pored poljoprivrede, ovaj dio banjalučke gradske teritorije ima velike potencijale u oblasti turizma, te da bez velikih ulaganja Manjača može biti banjalučki Zlatibor.