VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika15/04/2019

EVROPI I BALKANU POTREBNE MLADE I NAPREDNE SNAGE

 

PODGORICA, 15. APRILA /SRNA/ - Evropi i Balkanu potrebne su mlade i napredne snage, spremne da odgovore izazovima novog vremena, ocijenjeno je na konferenciji mladih parlamentaraca u Podgorici na kojoj učestvuju predstavnici nacionalnih skupština iz 20 zemalja EU i regiona.

 

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak rekao je da je najveći interes novih generacija da sarađuju i da grade bolje društvo.

Crnadak je, govoreći o evropskoj perspektivi BiH, naglasio da ne postoji ništa što može povezati ljude i entitete u BiH kao evropska budućnost, te naveo da je podrška članstvu u EU iznad 50 odsto u svakom dijelu zemlje.

"EU nije potpuna, niti kompletna dok joj se ne pridruži zapadni Balkan", rekao je Crnadak na konferenciji koju su organizovali Skupština Crne Gore i Odbor za međunarodne odnose i iseljenike.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović rekao je da je namjera da formiranjem mreže mladih parlementaraca bude učinjen korak ka jačanju povjerenja.

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović istakao je da je evropski proces jedini put koji garantuje mir i stabilnost na Balkanu.

Predstavnik Ministarstva za Evropu i vanjske poslove Albanije Artemis Dralo rekla je da je saradnja zemalja regiona neophodna, uprkos istoriji i neslaganjima.