VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo16/04/2019

KONAČNO RASVIJETLITI UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA

 

KOSOVSKA MITROVICA, 16. APRILA /SRNA/ - Građanska inicijativa "Sloboda, demokratija, pravda" /SDP/ zahtijeva od nadležnih da konačno rasvijetle ubistvo njihovog lidera Olivera Ivanovića, izvršeno prije punih 15 mjeseci.

 

Iz SDP-a napominju da do sada nema nikakvog zvaničnog detalja u vezi sa Ivanovićevim ubistvom, osim izjave specijalnog tužioca samoproglašenog Kosova da još nema dovoljno dokaza i da je istraga u toku, dok iz srpskog tužilaštva nema čak ni toliko.

"Hrabri nas podrška i zainteresovanost velikog broja ljudi iz cele Srbije da se ubica Olivera Ivanovića pronađe", navode iz SDP-a i poručuju da neće dozvoliti da Ivanovićevo ubistvo ostane nerasvijetljeno.

SDP pita nadležne i međunarodnu zajednicu - ko je naručio ubistvo i ko je ubio Olivera Ivanovića, a to isto pitanje će danas, kako najavljuju, postaviti na sjednici Skupštine opštine sjeverna Kosovska Mitrovica.

Zamjenik predsjednika SDP Ksenija Božović rekla je da je protežiranje istrage i ćutanje nadležnih istražnih organa potvrda sumnji da će se slučaj Ivanovićevog ubistva arhivirati.

Prema njenim riječima, svima je jasno da bi razobličavanje ubistva predsjednika SDP-a izazvalo produbljivanje sukoba i tenzija ne samo na Kosovu i Metohiji, već i šire.

"Uprkos tome, nastojimo, ako ništa drugo ne možemo, da javnim prozivkama odgovornih podstaknemo njihovu savet da ovaj gnusni zločin bude rasvetljen", kaže ona.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara prošle godine hicima iz pištolja u trenutku kada je prilazio zgradi u kojoj se nalazi sjedište Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Zbog sumnje da su umiješani u Ivanovićevo ubistvo, dvojica Srba sa sjevera Kosova - Nedeljko Spasojević i Marko Rosić uhapšeni su i nalaze se u pritvoru u selu Grdovac kod Podujeva.