VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Srpska pamti17/04/2019

CENTRALNI SKUP 5. MAJA U DONjOJ GRADINI

 

BANjALUKA, 17. APRILA /SRNA/ - Organizacioni odbor za održavanje parastosa i pomena žrtvama zločina-genocida Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ u koncentracionom logoru Jasenovac i Donjoj Gradini utvrdio je danas da će centralna manifestacija ovim povodom biti održana 5. maja u Donjoj Gradini.

 

Dan ranije, 4. maja, u Kozarskoj Dubici biće održana akademija posvećena svim jasenovačkim žrtvama, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Organizacioni odbor pozvao je građane Republike Srpske da u što većem broju prisustvuju obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida iz Drugog svjetskog rata u Donjoj Gradini.

Na sjednici su izabrani i predsjednik i potpredsjednici Organizacionog odbora, imenovani članovi Izvršnog odbora, te utvrđen okvirni program parastosa i pomena žrtvama zločina-genocida.

Na inicijativu predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović danas je u Palati Republike održana prva sjednica Organizacionog odbora za obilježavanje parastosa i pomena žrtvama zločina-genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.