VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija20/04/2019

POMOĆ SRBIJE BI DOBRO DOŠLA ZA INFRASTRUKTURNE PROJEKTE

 

RIBNIK, 20. APRILA /SRNA/ - Načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać rekao je Srni da bi finansijska pomoć Srbije bila dobrodošla ovoj opštini za razvoj turizma i rješavanje infrastrukturnih problema.

 

On je naveo da će na sastanku sa predstavnicima vlasti Republike Srpske i Srbije, koji je planiran za maj, govoriti o projektima i problemima ove nerazvijene opštine.

"Do sada nismo dobili finansijska sredstva od Vlade Srbije i još ne znamo koje bismo projekte kandidovali jer sve zavisi od toga da li ćemo i koliki iznos dobiti", rekao je Karać.

On je dodao da opštinska uprava želi da nastavi razvoj turizma i smještajnih kapaciteta, kao i izgradnju infrastrukture.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković nedavno je najavio sastanak svih načelnika i gradonačelnika iz Srpske i predstavnika nekoliko opština iz Federacije BiH sa većinskim srpskim stanovništvom sa visokim zvaničnicima Srpske i Srbije, kojem bi trebalo da prisustvuju predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Srbije Ana Brnabić i njihovi saradnici.

Na ovom sastanku trebalo bi da bude riječi o realizaciji dosadašnjih i daljoj saradnji na budućim projektima.