VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika20/04/2019

ČELIČNO PRIJATELJSTVO I SVEOBUHVATNO STRATEŠKO PARTNERSTVO

 

BEOGRAD, 20. APRILA /SRNA/ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, uoči posjete Kini, gdje će prisustvovati Drugom forumu "Pojas i put" i sastati se sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom, da to predstavlja veliku čast za Srbiju i potvrdu da Kina u Beogradu vidi pouzdanog partnera.

 

Vučić je na sastanku sa ambasadorom Kine u Beogradu Čen Bo rekao da želi da se kineskom predsjedniku zahvali za sve što je učinio za Srbiju i za svu pomoć u ekonomskom razvoju, kao i podršku u pitanjima od državnog i nacionalnog interesa.

On je naglasio da se iskreno nada da će predsjednik Si, tokom sastanka u Pekingu, potvrditi svoju namjeru da Srbiji učini čast i da je ponovo posjeti, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Vučić je rekao da Srbija čvrsto podržava vizionarsku ideju predsjednika Sija, jer je jedna od najznačajnijih u modernoj istoriji i kao takva će doprinijeti napretku cijelog čovečanstva.

On je rekao da ga raduje to što je i svojim radom doprinio da srpsko-kineski odnosi dostignu najvišu tačku razvoja u svojoj istoriji, do nivoa sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva.

Ambasador Čen je rekla da joj je veoma drago što će predsjednik Srbije ponovo posjetiti Kinu i istakla da predsjednik Si veoma cijeni srpsko-kinesko prijateljstvo i predsjednika Vučića lično.

Ona je naglasila da će Drugi forum "Pojas i put" okupiti 40 svjetskih šefova država i vlada, a da će predsjedniku Srbije biti ukazana posebna čast da bude među tri lidera koji će dati završnu riječ.